این برنامه توسط اداره انجمن های علمی دانشجویی با هدف آشنایی دانشجویان ورودی جدید از نحوه عملکرد فعالیت های انجمن های علمی و چگونگی عضویت در این انجمن ها با حضور و سخنرانی رییس محترم دانشگاه، معاون محترم فرهنگی و دانشجویی و همچنین بیش از ۳۰۰ نفر از دانشجویان در تاریخ ۹ دی ماه از ساعت ۱۶ الی ۱۹ در آمفی تئاتر مرکزی دانشگاه برگزار شد.
در این برنامه پس از سخنرانی رییس محترم دانشگاه و معاون محترم فرهنگی دانشجویی در خصوص ضرورت فعالیت های علمی دانشجویان و همچنین حمایت های دانشگاه از این رویدادها، سه نفر از دبیران انجمن های علمی به معرفی انجمن ها، فعالیت های علمی و نحوه عضویت و چگونگی ورود به این انجمن ها پرداختند.
در این برنامه سرپرست دانشگاه صنعتی امیرکبیر بر ضرورت توسعه و پشتیبانی از بازدیدهای صنعتی دانشجویان تاکید کرد و گفت: یکی از تکالیف انجمنهای علمی دانشگاه برنامهریزی و برگزاری بازیدهای علمی برای ارتقای سطح اطلاعات دانشجویان است که بدانند در هر رشته چه نوع هدفهایی دنبال میشود و آن رشته چه امکاناتی دارد و چه اقداماتی در آن حوزه انجام می شود.
دکترعلیرضا رهایی در مراسم گردهمایی انجمنهای علمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر، بر ضرورت حمایت و ایجاد بستر مناسب رشد از انجمنهای علمی دانشجویان تاکید کرد و گفت: آنچه که ما در این چند دهه با آن سر وکار داشتیم این است که انجمنهای علمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر جز موفق ترین انجمنها در سطح کشوری و بین المللی بوده است ما در دهه ۹۰ یعنی سالهای بین ۸۰ تا ۹۴ مکرر انجمنهای علمی ما در مسابقات مختلف بین المللی در کشورهای اروپایی، آفریقا و آمریکا و آسیایی شرکت کردند و هر جایی ورود داشتند جایگاه خوبی را کسب کرده و جوایز خوبی دریافت کردند و شایستگیهای خود را نشان دادند.
دکتر رهایی گفت: توصیه من به دانشجویان ورودی جدید این است که سعی کنند رفت و آمد و همکاری نزدیک و خوبی با مجموعههای علمی داشته باشند و اوقات فراغت خود را در این انجمنها سپری کنند.
سرپرست دانشگاه صنعتی امیرکبیر تاکید کرد: اولین برنامهای که ما در انجمنهای علمی داریم برگزاری مسابقات علمی است مسابقات علمی چه در سطح دانشگاه، دانشکده، ملی و بینالمللی روش خوبی برای بهتر فکر کردن و بیشتر فکر کردن است در واقع خود انجمنهای علمی نیز مکانی برای تفکر بیشتر برای زمینهسازی، ایده سازی و توسعه فعالیتهای علمی است.
همچنین در مسابقات علمی فضای رقابتی خوبی شکل می گیرد تا افرادی که علاوه بر استعداد، انگیزه لازم را برای کارهای علمی دارند، بتوانند ظرفیت خود را به بهترین وجه نشان دهند به این جهت دانشگاه برای برگزاری این مسابقات ارزش خاصی قائل است. همانگونه که تاکید کردم تیمهای انجمنهای علمی ما که در گذشته حضور جدی داشتند نشانهای از سرمایه گذاریهایی است که دانشگاه در این زمینه انجام می دهد.
سرپرست دانشگاه صنعتی امیرکبیر با تاکید بر اینکه باید حمایتهای خود از انجمنهای علمی توسعه بدهیم، گفت: اگر انجمنهای علمی ما در معرض مسایل و مشکلات قرار بگیرند می توانند بهترین و با کیفیت ترین راه حلها را برای حل مسایل ارائه بدهند. بنابراین این حوزه زمینههای گسترده تری در آینده خواهد داشت.
وی همچنین بر ضرورت اهمیت به بازدیدهای علمی در انجمنها تاکید کرد و خاطر نشان کرد: همه دانشجویان وارد محیط علمی شده اند اما شاید دورنمای کلی یعنی اهداف رشته به خوبی برای آنها ترسیم نشده باشد. یکی از تکالیف انجمنهای علمی دانشگاه برنامه ریزی و برگزاری بازیدهای علمی برای ارتقای سطح اطلاعات دانشجویان است که بدانند در هر رشته چه نوع هدفهایی دنبال می شود و آن رشته چه امکاناتی دارند و چه اقداماتی در آن حوزه انجام می شود. من این بازدیدها را در سطح کشوری نیز تعریف خواهم کرد. بنابراین برگزاری این بازدیدها و مشارکتت دانشجویان برای تک آنها با اهمیت است
دکتر ساویز معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه صنعتی امیرکبیر در صحبت هایشان گفتند:
دانشجویان دوره کارشناسی نیازهای کشور را شناسایی و برای آن راه حل بیابند
دکتر ساویز با بیان اینکه دانشجویان دوره کارشناسی نیازهای کشور را شناسایی و برای آن راه حل بیابند، گفت: انجمنهای علمی نقش مهمی در این چشم انداز دارند چرا که آنها هموار کننده راه اتصال به افق دلپذیر هستند و می توانند راه بازدیدهای صنعتی را فراهم و یا نیازهای کشور را در حوزههای مختلف شناسایی کنند و اطلاعاتی را برای پروژههای دوره کارشناسی فراهم کنند.
ایشان جایگاه انجمنهای علمی دانشجویان در دانشگاه صنعتی امیرکبیر را مهم ارزیابی کرد و گفت: قبل از اینکه شما دانشجویان به دانشگاه صنعتی امیرکبیر ملحق و عضو این خانواده شوید این دانشگاه قبل از شیوع کرونا ویروس یکی از زیباترین فضاهای دانشجویی را داشت به این معنا که در آزمایشگاهها، کتابخانه و غیره دانشجویان دنبال ساختن اقتصاد پویا برای کشور و ارتباط با صنعت هستند. دانشجویان دانشگاه صنعتی امیرکبیر همواره دنبال نوآوری و اختراع جدید بودند این امر باعث شده بود دانشگاه ما از نظر ارتباط با صنعت یکی از شاخص ترین ها باشد. اما دوران کرونا موجب شد که یک سری عادتهای روزانه از دور خارج شود و دانشجویان به دلایلی از جمله آموزش مجازی یک سری فعالیتهای دورهمی را کنار بگذارند. امید ما این است مجدد گروههای پر جنب و جوش دانشجویی فعال شوند و دانشجویان ما دوباره دنبال ساختن و اختراع باشند.
ایشان اشاره کردند که: ما باید در این دوران نیازهای اصلی کشور را شناسایی کنیم و دروس اختیاری را با تکیه بر آن چیزی که می سازیم، انتخاب کنیم و در پروژه کارشناسی خود آن نمونه را بسازیم. وقتی نمونه آن آزمایشگاهی ساخته شد دانشگاه برای آنها برنامههای بعدی را دارد و کمک می کند شرکت اولیه دانش بنیان ایجاد شود تا آن محصول وارد عرصه اقتصاد شده و به عنوان تولید کننده داخلی مورد حمایت قرار بگیرد.