برای چهارمین سال پیاپی مسابقه سخنرانی تریبون که به عنوان بزرگترین مسابقه سخنرانی در کشور شناخته میشود، به همت انجمن علمی دانشجویی دانشکده مهندسی صنایع دانشگاه صنعتی امیرکبیر و با همکاری انجمنهای علمی دانشجویی دانشکده مهندسی صنایع دانشگاه صنعتی شریف، حقوق دانشگاه تهران و راهآهن دانشگاه علم و صنعت برگزار شد. اطلاع رسانی و ثبت نام این مسابقه که میزبان علاقه مندان به حرفه سخنرانی در کشور است، از اوایل سال ۱۳۹۵ در سطح کشور آغاز شد. بیش از ۴۰۰ نفر جهت شرکت در این مسابقه در دو بخش دانش آموزی و دانشجویی ثبت نام کردند. این مسابقه در سه مرحله برگزار شد. شرکت کنندگان در مرحله اول مسابقه، کلیپ سخنرانی پنج الی هفت دقیقه ای خود را که با موضوع آزاد تهیه کرده بودند، ارسال کردند. با قضاوت داوران، تعداد ۲۰۰ نفر از شرکت کنندگان به مرحله نیمه نهایی راه پیدا کردند.
قبل از آغاز مرحله نیمه نهایی، سه دوره سه روزه آموزش سخنوری برگزار شد تا همه علاقه مندان و شرکت کنندگان بتوانند با مهارت و دانش لازم در مرحله نیمه نهایی شرکت کنند. درمرحله نیمه نهایی، شرکت کنندگان به مدت حداکثر ده دقیقه، سخنرانی و اسلاید های خود را به صورت حضوری ارائه دادند. موضوع سخنرانی این مرحله نیز به انتخاب خود شرکت کنندگان بود.
و اما از میان این ۲۰۰ نفر، با رأی داوران، تعداد هجده نفر به مرحله پایانی مسابقه تریبون راه یافتند که ۱۳ نفر در بخش دانشجویی و ۵ نفر در بخش دانشآموزی با هم به رقابت پرداختند.
چهاردهم مهر ۱۳۹۵ آمفی تئاتر فردوسی دانشکده ادبیات دانشگاه تهران، میزبان مرحله نهایی بزرگترین مسابقه سخنرانی کشور بود. بیش از ششصد نفر علاقه مند به سخنرانی برای تماشای مسابقه آمده بودند. به دلیل پر شدن ظرفیت سالن، عده ای ایستاده نظاره گر مسابقه بودند. فرزانه معصومیان، دکتر احمد حلتآبادی، استاد جمال قمری، امیر کربلاییزاده، دکتر یحیی علوی، رضا رشیدپور، و دکتر محمود احمدی داوری مرحله نهایی این مسابقه را برعهده داشتند. در اولین بخش مسابقه، هر شرکت کننده، یک ارائه ۴ و نیم دقیقهای با موضوع منتخب خود انجام داد. از ۱۳ نفر رقابت کننده در بخش دانشجویی ۵ نفر به مرحله بعد راه پیدا کرده و در مرحله بعد در قسمت بداهه گویی که شامل دو بخش اسلاید و کلمات تصادفی بود، با هم به رقابت پرداخته و ۳ نفر برتر انتخاب شدند. در بخش دانشآموزی نیز از ۵ نفر راه یافته به مرحله نهایی پس از ارائه اول، ۳ نفر برتر انتخاب شدند.
کارگاه های آموزش سخنوری حرفه ای برگزار شده در حاشیه این مسابقات برای ۲۰۰ شرکت کننده مرحله نیمه نهایی:
دکتر علیرضا شیری با موضوع “نوابغ دنیا در TED از چه تکنیکهایی استفاده میکنند؟”