مهندسی هوافضا رشته ای است مربوط به علوم و فنون وسایل پرنده، چه در هوا و چه در فضا و به موجب این تعریف، مسابقات دانشجویی و دانش آموزی هوافضا به مدت ۶ سال متوالی است که در دانشگاه صنعتی امیرکبیر برگزار می شود. این مسابقات با هدف افزایش سطح اطلاعات دانشجویان و دانشآموزان و معرفی رشته هوافضا و همچنین به منظور جذب شرکت کنندگان این مسابقات به تحصیل در این رشته مخصوصاً در بخش دانش آموزی برگزار می گردد.
ششمین دوره مسابقات ملی هوافضا در اردیبهشت ماه سال جاری در دو شاخه دانشجویی (۱۰ و ۱۱ اردیبهشت ماه) و دانش آموزی (۳، ۴ و ۵ اردیبهشت ماه) به صورت مجزا توسط انجمن علمی دانشجویی دانشکده مهندسی هوافضا دانشگاه صنعتی امیرکبیر برگزار شد.
سطح این دوره از مسابقات را در مقایسه با دوره های قبل بالاتر ارزیابی شد. در بخش دانشآموزی افزایش حدود ۲۵ درصدی تعداد شرکتکنندگان را شاهد بودیم. مسابقات دانش آموزی در ۴ رشته برگزار شد و تعداد تیمهای شرکتکننده در بخش گلایدر دانشآموزی ۲۴۰ تیم، موشک آبی پیشرفته(۹۰ درجه) ۱۱۱ تیم، موشک آبی دقت و پایداری(۳۰ درجه) ۵۶ تیم و هاورکرفت دانشآموزی ۶۷ تیم می باشد. به دنبال استقبال زیاد و پیگیری مدارس برای ادامه آموزشها و آشنایی با رشته هوافضا مسئولین برگزاری این دوره از مسابقات تصمیم گرفتند تا با همکاری ستاد هوانوردی و دانش هوایی کتابچهای جهت معرفی طرح های برتر دانشآموزی تهیه و در اختیار مدارس استان تهران قرار گیرد.
در بخش دانشجویی نیز مسابقات در دو رشته رباتهای پرنده با حضور ۱۵ تیم و گلایدر دانشجویی با حضور ۸۷ تیم برگزار شد که باز هم نسبت به دوره گذشته شاهد افزایش تعداد تیمهای شرکت کننده بودیم. اکثر شرکتکنندگان در بخش دانشجویی این مسابقات دانشجویان مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد رشتههای هوافضا، مکانیک و کامپیوتر بودند.
جناب آقای احمدرضا کرمی دبیر این دوره از مسابقات، سطح ششمین دوره مسابقات ملی هوافضا را در مقایسه با مسابقات مشابه داخلی که در دانشگاه های دیگر برگزار می شود بالاتر ارزیابی کرد و افزود؛ مسابقات ملی هوافضا در دانشگاه صنعتی امیرکبیر قابلیت رقابت با مسابقات بین الملی را دارد و پیست ششمین دوره مسابقات ملی هوافضا توسط تیم رباتیک دانشگاه صنعتی امیرکبیر و با الگو برداری از پیست مسابقات بین الملی فرانسه با تغییرات جزیی طراحی شده است. دبیر این دوره از مسابقات حضور مشاور صنعتی و تلاش برای ایجاد دستاوردهای صنعتی را یکی از نقاط قوت این دوره از مسابقات ملی هوافضا نسبت به دوره های قبل در دانشگاه صنعتی امیرکبیر دانست.